60 EARTH HOUR

Aku menyahut saranan / kempen kerajaan Malaysia untuk 60 EARTH HOUR dan jom kita sama-sama mengurangkan pemanasan global. Mendaftarlah dan sama-samalah memadamkan lampu rumah masing-masing selama satu jam. Tapi, kena ingat..sebelum padam lampu, pastikan pintu tingkap dikunci dengan rapi. Bukan apa, takut ada orang ambil kesempatan untuk pecah rumah pulak dah.

Bagus juga buat macam ni, tidak sabar rasanya aku nak tengok kesan satu dunia padam lampu selama sejam. Sekurang-kurangnya, dapatlah dynamo di empangan relaks sekejap selama sejam. Jadi, sahutlah cabaran yang tidak memerlukan belanja langsung ni. Cuma tenaga kita saja untuk tekan suis untuk padam lampu.

Kepada Warga KL kita saksikan Bangunan Landmark seperti KLCC dan sebagainya akan bergelap selama satu jam nanti. Bukan setakat di KL, malah boleh dikatakan semua bandar di seluruh negara akan menyahut cabaran ini. Bumi sudah tua, sayangi bumi kita.

Click Here To Register

2 Responses to “60 EARTH HOUR”

  1. MAPPIAU Says:

    aku stuju utk padam lampu tu.. tapi apa kata TNB kita.. mesti diorg kata rugi kan.. sejam tu kalu nak dikra mau makan sejuta tau kos dia.. tapi anyway aku stuju dgn pendapat ko bumi kita dah tua.. kita just pinjam bumi ni dari anak-anak kita..

  2. syidi_black Says:

    Satu lagi..kempen ni utk kurangkan pemanasan global skot..TNB tak dak bonus la tahun 2009 ni hahaha…Bengkek je diorang..bukan TNB , abih smua syarikat penjana kuasa elektrik satu dunia garu kepala..sejam berapa juta rugi tuh..adoiii..Tapi tk pe bukan hari2..kesianlah bumi kita..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: